Onyx is de nieuwe naam voor Stedelijk Lyceum Lange Beeldekens. Een kleine en unieke middelbare school voor de eerste graad waar iedereen zich volop kan ontplooien.  

Kleine klasgroepen, een kleine school, veel individuele aandacht en een hechte band tussen leerlingen en het schoolteam: bij Onyx staat nabijheid centraal. Hier kennen we elke leerling bij naam en bieden we iedereen alle kansen en de nodige ondersteuning. Ons team staat altijd klaar met hulp, een bemoedigend woord en een luisterend oor. 

Heb je aanleg voor STEM, ben je creatief of taalvaardig? Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en interesses. Je wordt hier sterker in wiskunde en talen en proeft tegelijk van alle andere studiedomeinen. En we kijken verder dan de leerstof: jouw sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling vinden we net zo belangrijk. Zo wandel je na twee jaar buiten met een rugzak vol zelfkennis en weet je beter welke vervolgstudie bij jou past. 

De stap van de lagere naar de middelbare school is een aanpassing, maar wij zorgen voor een zachte overgang. Kan je wat extra begeleiding gebruiken? Dan kan je terecht in de huiswerkklas, de computerklas en bij de leerlingenbegeleiding. We weten dat leren gaat met vallen en opstaan: hier mag je fouten maken. We geven jou kansen en gaan in dialoog. Zo stomen we je klaar voor de tweede graad. 

Leerkracht techniek met studenten
Leerlingen in de les